KONA – BABY – verdens flotteste podie

I aften (kl. 18.25 DK tid ) er det igen tid til det største og legendariske stævne på Hawaii, Ironman World Championsship. Der hvor det hele startede, men aldrig slutter.

Sådan er det med Hawaii, et sted jeg i hvert fald nok aldrig bliver færdig med. 

De seneste 3 år har mit navn stået på den famøse startliste til Verdensmesterskaberne på Hawaii. Jeg har fået mulighed for at blive medlem af den legendariske Hawaii-klub, deltaget 3 år i træk og 2 gange betrådt et Hawaiiansk podie, der ubestridt må gå som værende verdens flotteste. Ironman på Hawaii er triathleterne OL – og kun de stærkeste får mulighed for at være med.

Kastevinde i lavamarken

Det er ironisk nok også det stævne, jeg har kørt flest gange. Det er nok heller ikke sidste gang jeg har pakket cyklen, swimskin og løbesko for at rejse om på den anden side af jorden, og kastet mig rundt i de vilde vinde i lava-marken, svømmet med delfiner, havskildpadder og fået et par gode ørefiner af selveste Mrs. Queens K Highway, og Energylab, der har for vane med at trække selv de stærkeste vindere fra diverse ironman races helt ud i torvene.

Du holder plan A – og plan A vil altid være fyldt med ubekendte faktorer

Det er netop det mentale spil, der gør Hawaii til noget ganske særligt. Du kan være i nok så god form, være nok så godt forberedt, have det bedste udstyr. Noget du kan være stensikker på, minimum 5 ting bliver anerledes end forventet, det skal du kunne kapere og håndtere.

Queens K highway – Flår en til det yderste

Sådan er hun rå og brutal. En lang og rå highway der bare bugter sig derud af. Det er netop her de stærkeste sorteres fra, det er her publikum ikke må være. Her er du sammen med dig selv, de andre atleter. Helt stille side om side i løber bare, siger ingenting og rør ikke, men der er en fornemmelse af en stærk stærkt connection. Der knyttes et bånd og en slags commitment om, at nå hele vejen til finishline. Det er øjeblikket, hvor du for alvor mærker livet, lykken, glæden, sorgen, smerten, livet og følelserne i deres hver især simple form, der hvor alle kompleksiteterne er skåret væk… det er dig – det er lige nu og det er lige her… Torbjørn Sindballe (tidl. prof.triatlet) italesætter det meget virkeligt i den netop udkomne dokumentar om

Camilla Pedersen: “Fra Koma til Kona”

En fortælling om hvordan Camilla kæmper med at sig tilbage efter hendes ulykke for 3 år siden. Jeg husker beskeden om ulykken så ganske tydeligt, og hvordan den nyhed senere påvirkede min træning og der blev helt automatisk skruet 10 % ned for intensiteten.

Et splitsekund kan ændre alt

Nogen tror det måske, men jeg må skuffe 😉 selv en “ironman” er hverken usårlig… eller et bedre menneske. På trods af et ofte stærkt mindset, en stor vilje og et positivt sind, elementer der for alvor kommer til sin ret, når du som atlet midt i lava-marken er ved at æde dig selv op indvendigt og du blot skal forsætte hele vejen til finishline.

Et stærkt mindset, en stor vilje og et positivt sind… elementer der kommer til sin ret, når man fra på den sidste del af det løb, der tager dig hele vejen til målstregen. Stærke personlige egenskaber, der karakteriserer en vinder… som man siger.

Vinder mentaliteten baner vejen… men… kroppen siger fra

… kroppen siger fra, noget går i stykker. Sidste år på Kona springer min svangsene i min fod blot 100 m. i januar møder jeg et hul i en vej på en nedkørsel i Spanien og styrter med 65 km i timen. Jeg slipper i første omgang med en brækket hånd, men noget var mærkeligt og 4 måneder senere konstateres et brud i min hofte. Så er beslutningen ikke svær – for det kræver en hel krop at være en hurtig og stærk iron(wo)man 🙂

Og min krop var lukket ned, jeg mistede føleforstyrrelsen i begge ben… et cykelstyrt, et traume i foden… det er ikke gratis og kroppen husker.

Hawaii kransen blomstrer stadig 🙂 

2016 stand by knappen er trykket i bund, og alt andet end sport, stram hverdagsplanlæging eller sundhed får opmærksomhed. Min krop skal hele op…  2 heat af min elitesportskarriere er netop afsluttet… vil der starte en 3….?

Det har jeg brugt sommeren til at blive klog på. Det vil der… Jeg er vild med sporten, jeg er drevet, begejstret, glad og lykkelig for at jeg har den mulighed for at bruge min krop i en kombination, hvor jeg kan rejse, tilbringe tid med de mange venskaber, bekendtskaber, kollegaer og samarbejdspartnere. Den har været med til at åbne døre, til et selvstændigt arbejdsliv som selvstændig erhvervsdrivende og performance coach hos Mathorne Performance.

Det giver mig et indhold, en lykke, en glædesrus og en uundværlig energi jeg ikke vil undvære. Og jeg er på vej, på vej tilbage i form, til at blive endnu stærkere, til at rykke mit niveau og udfordre mig selv. Til at blive den ældste og mest aktive på det plejehjem jeg en gang skal flytte ind på… og husk på jeg bliver 104 år 🙂

Jeg vil forbedre min placering på verdensranglisten… lige et par timer endnu, kan jeg forsat have 37. pladsen i verden blandt alle kvinder, no. 7  i verden være 5. bedste i verden i min aldersgruppe, have det 4. bedste bikesplit og for resten af året være Global World no. 1 for Ironman AG kvinder 25-29 🙂

 

“I won’t say crazy, but you have to be special – because its a lifestyle… You have to be physical special but also mentaly ” Christophe Desimpelaere, Chief Bike Mechanic Team Tinkoff Saxo

Jeg er drevet… og jeg driver videre til vand og lands – ved at udfordre mig selv, komme styrket tilbage og stille til start ved min 8. ironman og ikke mindst få endu flere oplevelser igennem sporten 🙂 

HELD OG LYKKE til alle de dygtige atleter, der om ganske kort tid kastes rundt i bølgen blå og den vilde Hawaii-vind. Formentlig deres livsoplevelse, der også skal nydes undervejs… du kan følge de danske atleter her på livestreaming.

DANMARK er den 8. nation med flest deltagere – imponerende.

 

 

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s