Er du hangry?

“Uden mad og drikke dur helten ikke” 

Hangry et nyt udtryk, jeg fornylig stødte på. Og det er en hel genial sammentrækning af ordet Hungry og Angry – er du sulten bliver du hurtigere sur – Du bliver Hangry.

Vi kender det jo godt, blodsukkeret er lavt, vi er irriteret og trætheden sniger sig ind. Det må noget indenbords, men vi har lidt travlt og på vej videre til det næste. Så vi vælger en hurtig snack for at reparere os selv.

Vælger du bananen eller kagen?

Du kunne tage det sunde valg (fx. en banan og et stort glas vand). Men i stedet tager du tre ret tarvelige småkager og en kop kedelig kaffe. Småkagerne giver en hurtig sukker tilfredsstillelse og kaffe smager bare af mere end vand.  Vupti du får flere behov stillet på en gang – men det er en kort fornøjelse for der er ikke meget næring i sidst nævnte løsning, dit blodsukker stiger hurtigt men falder endnu hurtigere, og så er det forfra igen.

Hangry fælden. 

Du har egentlig været standhaftig, spist sundt indtil nu, det går rigtig godt, en af de gode dage. Men så var der lige en kollega der havde fødselsdag, skulle på ferie, kom hjem fra ferie, et projekt der skulle fejres, det regner udenfor eller en af de 117 andre årsager til, hvorfor vi også i dag skal have kage på jobbet.

Du er røget i fælden i dag og tænker…. fra i morgen er det de nye (sunde) boller der er på suppen.

Stabilt blodsukker med stabil ernæring 

– Overhold hovedmåltider med forskellige smagsvarianter

– Undgå den tilsatte sukker eller light produkter

– Spis mindre men flere portioner

– Find dit svage punkt – overvind det

– Overvej hvorfor du vælger som du vælger

– Slut fred med dit valg – også hvis du valgte det mere usunde.

– Undgå at blive fanatisk, din krop skal have næring.

IMG_9021 IMG_4306

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s