Følger du egen mavefornemmelse, eller lader du følge af andres…?

Klokken er 8.30, det er onsdag og vinden er kold selvom vi netop er gået ind i årets første forårsmåned.  Jeg løber på vej hjem, efter en frisk morgenløbetur. Igen arbejder jeg mod uret, mod en stram bagkant for arbejdet kalder og dagens forpligtelser er i fuldsving.

Et af favoritstederne i København - søerne :-)

Et af favoritstederne i København – søerne 🙂

Tidsstyret liv…

En hverdag med et skemalagt og tidsstyret liv,  fungerer så længe jeg har indflydelsen og kontrollen over egen tid. Når det så er sagt, nyder jeg i ligeså høj grad at slippe alt hvad der har med tid, deadlines, rammer og struktur at gøre og bare stene, køre helt ned i gear og måske gå lidt i dvale.

Men det kan være svært og kræver en skarp prioritering i at vælge sin egen planlægning fremfor blot at følge andres planlægning. Største delen af tiden skulle gerne bruges med mennesker du holder af, ting der giver dig energi og gør dig glad – ellers er det da fjollet at prioritere, er det ik?

Nattetosserier med Lilleren, Restingen og Steineren 🙂

Men faktisk er det også fedt når andre planlægger, at man får en invitation, og inviteres på gode og pudsige oplevelser med gode mennesker. Det giver nemlig energi, nye perspektiver, indblik og sjove oplevelser der gør at man lige bliver revet ud af hverdagens stramme skema. Mit ildsjæls-gen gør at jeg ofte roder mig ud i alverdens sjove netværk, relationer og arbejdsopgaver, det fylder lidt ekstra i det stramme skema, men ofte kan jeg simpelthen ikke lade vær.

Særligt har de seneste par år budt på et hav af nye netværk, relationer, tætte venskaber, nye kollegaer og samarbejdspartnere og jeg nyder hver og én 🙂

Både de helt store men også mindre oplevelser kræver refleksion, tid til eftertænksomhed for at få dem til at lagres rigtigt i kroppen, finde rette hylde på øverste etage.  Faren ved en travl hverdag dag er at alting bliver alt for forhastet og tight. Så ind imellem må eget selskab prioriteres. Stoppe op og mærkes efter hvad mavefornemmelsen egentlig fortæller.

Frisk luft, hav og hyglighed :-)

    Frisk luft, hav og hyglighed 🙂                        Foto: Thinna Aniella

Mavefornemmelsen er min bedste ven…

Min mavefornemmelse kræver ofte ro, alene tid, opladning og tid til refleksion. Tillade at det ind imellem ikke er hovedet eller tankerne, men kroppen der driver værket. Lade de personlige ambitioner og mål blive sat på lavt blus og i stedet lade den ene fod spørge den anden fod, hvad har du egentlig lyst til i dag? Lade mavefornemmelsen være egenrådig, tage en time-out og mærke efter om der er balance over de forskellige faktorer, personlige mål og prioriteringer i livet.

Time to relax, blog, kaffe me myself and I :-)

Time to relax, blog, kaffe me myself and I 🙂

Knokler derud af som et langt tog…

Jeg løber mod morgenens modstrøm af cykellister, på den tre-sporet cykelsti over Dronning Louises bro. Stærk sol i ryggen, den varmer lidt. Der trampes afsted i pedalerne i et langt cykeltog mod centrum, og man må være vågen i den Københavnske morgentraffik.

Ind imellem kommer der venlige smil, folk jeg kender, andre der hilser og nogle har blikket stift rettet mod de få “huller”, der opstår i mængden, blot for at komme 5 sek. hurtigere mod lyskrydset –  det kunne ligeså godt være mig 😉

Byens puls er heftig, men jeg er vild med den!

Over vinteren er nattelivets puls genoplevet. Mine tidligere yndlings natklubber er blevet besøgt igen, og sjovt nok opstår der stadig svimmelhed og lidt hovedpine dagen efter natten på Sunday eller PS bar 😉 Men pyt, det har været alletiders, og enormt befriende at slippe en stram træningsplan, og flytte fokus fra den løbeskade jeg har døjet med henover vinteren. Men selv uden en træningsplan, har jeg trænet – for jeg er vild med at bruge min krop, udfordre og udforske og have det sjovt samtidig. Opdager jeg noget jeg ikke kan, må det prøves 🙂

Hvem havde måske nogensinde troet ville troppe op til danseundervisning…. 🙂

Bodyjam makker med øl til :-)

Bodyjam makker med øl til 🙂 Sandy Rosenberg

Egen drivkraft, egne mål og egen styring…

Men det er også rart at være tilbage til fokus, struktur, nye sportslige og personlige mål er sat for 2015.  Jeg ville lyve, hvis jeg ikke tager ydmygheden overfor 2014 med ind i en ny sæson. For 2014 sluttede jo helt fænomenalt godt. Jeg er spændt på om min krop forsat vil være med, den er nu rimelig hårdfør, men over vinteren har den også sagt stop, den har faktisk RÅBT stop. Det har givet lidt sammenstød mellem hoved og krop, som har været lidt svært at håndtere. Heldigvis uden store races forude, så med fantastisk hjælp og støtte fra gode mennesker og behandlere, er det lykkedes at bevare roen uden panik, og i stedet finde udløsende årsag til hvorfor først højre ben og senere venstre ben ikke ville løbe en eneste meter eller stå ud af sengen dagen efter et løbepas.

“Frihedsberøvelse hvis jeg ikke får lov at bruge min krop…”

Jeg fornemmer også at min krop og jeg er ved at være på rette kurs igen. Vi er et godt kørende makkerpar. Kroppen tager fint imod træning og jeg er blevet bedre til at give den ro til at modtage og restituere. Men indrømmet jeg er blevet tvunget ned i gear, fordi kroppen til sidst reagerede så voldsomt. Så selvom jeg jo godt ved…. kan det være svært at gøre….

Jeg har måtte tage mig selv i ed og mit hoved må gøre en ekstra indsats for at lytte til kroppen, så jeg ikke risikere slet ikke at kunne træne – det ville jo være som at tage alkoholen fra en alkoholiker.

Forsøger mig med T2B

Forsøger mig med T2B – Crossfit Elviria, MarbellaIMG_8129

Det er mærkeligt… sådan kan man da ikke gøre…

Hvorfor ikk…. hvem bestemmer det? eller vigtigst – hvem eller hvad går det ud over?

Hverdagens program er forsat presset med fuldtidsjob, et højt træningsniveau, nye projekter, undervisning, samarbejder. Det kræver struktur, men også at turde at vende hverdagens normalitet på hovedet – ud fra rammen at tænke i andre baner, tilrettelægge livet så tingene kan lade sig gøre, få mest muligt ud af tiden for netop at skabe mere tid – tid til afslapning, tid til refleksion og det kan være i tosomhed eller all by my self 🙂 

Just because..... :-) Foto: Thinna Anniella  Amager Strandpark sep. 2014

Just because….. I can do what you want 🙂                               Foto: Thinna Anniella
Amager Strandpark sep. 2014

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s