Giv din skade den opmærksomhed som er nødvendig

Det er hårdt arbejde hvis først du har fået en skade. Der er mange måder at gribe det an på. Sjældent er der en måde, der er mere rigtig end forkert, men der er med garanti nogle metoder der gør dig hurtigere klar igen. Alle vil på et tidspunkt rende ind i en skade, er du opmærksom og gør det klogt, kommer du også oven på igen.

Forskellige typer af skader

Skader opstår ikke ved et tilfælde, de opstår fordi du har været hård ved dig selv. Overtrænet en bestemt bevægelse, der gør at kroppen siger fra og råber vagt i gevær. Nogle skader opstår via et traume som fx. et fald eller en ulykke. De er svære at gardere sig imod, da de ofte sker ved et uheld. Den anden type er en overbelastningsskade, og dem tror jeg de fleste der er glade for sport kender til.

Efter et stævne eller andre intensive perioder, siger måske kroppen fra. Først med et lille råb og senere med et rigtig stort råb – ja måske et BRØL – og du bliver tvunget til at stoppe.

Kærlig pleje

Giv din skade en hel masse kærlig pleje. Du kan formentlig sagtens træne en masse, sålænge det ikke gør ondt for du kan risikere at forværre skaden. Alt efter typen af skade, kan du selv gøre en masse. Med øvelser, massage, udstræk kommer du hurtigere tilbage igen. Er du fx skadet i en muskel i benet eller måske en løbeskade i foden, kan det nogle gange være vanskeligt bare at stå ud af sengen. Der er stivhed og voldsomme smerter når du træder ud.

Sæt dit vækkeur 15 min før – og lav selvbehandling

Her kan du med fordel stå 15 min før op, bruge lidt tid på at få den varmet godt op mens du stadig ligger ned, let massage og mobilitet gør at stivheden forsvinder, blodtilførelsen øges til det skadede område og bindevævet smidiggøres. Alt sammen er det med til at forbedre kroppens mulighed for at reparerer. Hold dig i bevægelse – det værste du kan gøre ved et skadede ledbånd er at holde det i total ro og i samme stilling.

Det kan være svært, det kræver opmærksomhed og fornemmelse at mærke kroppens små signaler – det kan du blive rigtig god til, hvis du tager dig tiden til det.

Og er det lettere sagt end gjort – JA!

FullSizeRender-3

Gode remedier hvis en skade opstår, eller blot til den skadesforebyggende træning

Lad mig høre hvis der er noget af det ovenstående du ønsker uddybet 🙂

God træning – pas på din krop, i skal sammen leve mange år endnu.

Det er hårdt arbejde at have en skade, massage

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s