Der skiftes gear – fra 6. til 2. gear

Hvad driver værket?

Nogle børn går med drømme om at blive verdens nummer 1 – verdens bedste fodboldspiller, verdens bedste håndboldspiller. Nogle går med store prinsesse drømme, og et kæmpe bryllup, om at blive en verdens berømt sanger eller skuespiller ja måske model?

Jeg husker ikke at jeg har haft én specifik drøm. Udover at jeg som barn var meget betaget af “Super Carla” hendes sorte kappe, en styrke som 100 elefanter og hun kunne sågar også trylle. – Hun er ret sej hende Carla.

Super Carla fra DRs Børnetime

Aktivitet har altid været en stor del af mit liv. Jeg har altid været meget udfarende, været ved legekammerater, svømmede på eliteniveau – der skulle helst ske en masse og interesserne har altid været mange. Gerne med mange planer, noget at se frem til, glæde mig til – ofte til stor irritation for min mor, der vidst godt kunne ønske jeg ville “kede mig” lidt, eller ligge en hel dag på sofaen.

Det har jeg faktisk lært – at kede mig

Eller dvs. jeg keder mig ikke, i stedet nydes stilheden, mit helt eget selskab, afslappende musik, at koble fuldstændig af for omverden. Hvis jeg ellers giver mig selv lov er jeg god til at slippe alt, hvis jeg først beslutter det – og det er indimellem nødvendigt med den hverdag jeg lever. Slippe kontrollen, acceptere at man når ikke når alt i løbet af dagen, lade opvasken være, tøjet flyde, bakke af på træningen og nyde at kaste sig i sofaen foran fjernsynet, eller aller helst i solen.

IMG_8166

At slippe og bakke af – øger følelsen af kontrol

Der er blevet kørt hårdt på i de lige knap 2 år, jeg har været i denne sport. Det ene gode resultat efter det andet. En indre “Super Carla” har drevet, det ene hårde træningspas efter det andet. Triathlon har fået lov at fylde meget – på trods af det er en hobby – er den omfattende. Den har fået lov at fylde og det er udfordrende, hårdt og sjovt på samme tid. Heldigvis bliver det også lettere. Det bliver mere balanceret, at være triathlet bliver en livsstil – og rummer langt mere end blot træning og sport.

Gearskifte er en nødvendighed – fra 6. til 2. gear

De fleste der kører bil eller cykler, ved at gearskifte er godt. Holder du konstant samme gear, er der risiko for enten stilstand eller nedsmeltning. Det er godt at kunne skifte gear undervejs, lave en forandring – og faktisk er det slet ikke så tosset at geare ned til 2. gear.

Det kan være temmelig udfordrende at holde kontrol, fokus og stabilitet når der køres i et lavt gear. I et lavere gear bliver beslutningerne ofte bedre, der opbygges et større overskud der kan lagres, kvalitet frem for kvantitet genereres samtidig med at en styrke og kræft bygges op.

FullSizeRender-2

Der skiftes løbende gear

Det er en fordel at have flere gear at køre i, et til en hver lejlighed. Det 6. gear vil jeg næppe undvære, for det gør netop at min hverdag hænger sammen i de hårdeste perioder. Gennem min træning, nyder jeg at blive fysisk og mentalt udfordret. Når det sker er det ofte hårdt og ind imellem gør det ondt på den gode måde… andre gange er det på den dumme måde.

Jeg har i løbet af vinteren været for optaget af at ville forbedre mit løb i en grad at jeg har  løbet mig til en skade – det er træls. Trænede for hårdt, fulgte slavisk mit program og glemte at  lytte til kroppens signaler. Så for man lov at betale ved kasse 1.

Mit løb er stille og roligt kommet i gang igen, ganske roligt. Det har været en lidt hård periode, men heldigvis uden for sæson og der er stadig et godt stykke tid til race endnu.

Utrolig dygtige behandlere har hjulpet mig på vej, de har behandlet det fysiske, men de har også kommet med vise ord. Jeg er blevet klogere og lige blevet mindet om mange af de ting jeg jo egentlig godt ved i forvejen.

Fra 6. gear til 2. gear, finde kontrol, stabilitet, teknik og styrke også i det lave gear. Ikke kun omkring mit løb er der gearet ned, det er der også på min svømning og andre fronter i livet. Heldigvis kan jeg geare lidt op igen når først jeg sidder i sadlen 🙂

At geare ned har givet nye udfordringer, nye perspektiver på træning og i mit job, på kroppen, på den indre balance og på den generelle sundhedstilstand og i den grad udfordret tålmodigheden. Det vil være for let købt at sige jeg lykkedes med det, det gør jeg langt fra, men jeg øver mig.

Og så bliver jeg lidt ekstra glad når den indsats anerkendes og ses af min coach, der i dag gav mig denne feedback: Jeg er stolt af dig 🙂 

Så genfinder Super Carla nogle helt nye kræfter igen 🙂 

FullSizeRender

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s