Har du rette kurs til dine nytårsforsætter?

Nyt år – ny begyndelse

Det er tid til nytårsforsætter, og det er aldrig for sent at gøre en forandring, blot du er parat til det. Nytår er en naturlig skillelinje, hvor de fleste gør status over året der er gået. Er du lettet over at året endelig slutter? eller ser du med stor glæde tilbage på 2014?

Måske tager du dine tidligere nytårsforsætter til revision? skal de have en change mere? Er de realistiske, kan de realiseres ud fra de vilkår du har?

Har du et ønske om at styrke din sundhed? fx at tabe dig, træne mere, finde nyt job, stoppe med at ryge, rejse mere, gennemføre et løb eller anden sportsbegivenhed? vil du være gladere, bedre, hurtigere, sødere, venligere?

Hvordan lever nytårsforsætterne?

Nogle af os har lidt svært ved at begrænse os, når først ideerne får lov at vandre.               Del dem op og prioriter hvilke der er vigtigst for dig – men hold dig til max 3 for en start.

JEG VIL VIRKELIG GERNE – MOTIVATIONEN ER HER STÆRK og REALISTISK:

 1. ???
 2. ???
 3. ???

NÅR JEG HAR NYT OVERSKUD TIL ENDNU EN FORANDRING, vil jeg:

 1. ???
 2. ???
 3. ???
 4. ???
 5. ???

Indsæt dine ønsker, kig på dem igen med kritiske øjne. Er motivationen virkelig til stede og er det realistisk også når hverdagen rammer. Eller når du er nødt til at erstatte andet i din hverdag med den nye forandring du ønsker at gøre?

Hvordan vil du egentlig gøre og nå i mål?

Når hverdagen rammer og du skal holde fast

I morgen er det mandag og for mange rammer den egentlige hverdag igen.                                 Det er NU du skal holde fast i forandringen.

Nogen mener det tager 21 dage at ændre en vane – Er andre involveret i din forandring, familie, venner, kollegaer kan det forlænge processen en del. Men dine omgivelser, kan også give en masse som i ekstra opbakning og støtte.

Kun ganske få er verdensmestre, men uanset er du med garanti god og dygtig til en masse. Det kan være rart at huske på hvad vi er gode til når man kaster sig ud på dybt vand i noget nyt. Kommer du i mål er det oftest ret tilfredsstillende og en hvis proportionalitet mellem det hårde og glæden når noget lykkes.

Kom godt fra start og kom i mål

 • Start småt
 • Stå fast
 • Hav dig selv og din egen mavefornemmelse med
 • Vær realistisk
 • Giv dine omgivelser og dig selv gode betingelser

Og selvom Søren Kierkegaard formentlig aldrig har sagt:                                                  “Alle vil udvikling, men ingen forandring” så er det et godt og sigende ordsprog.

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s