Kan form og figur overleve december måned

Det sørme det snart december…. Ja det er faktisk nu, og der er jul over det hele, og nu er det jo sådan set også tilladt. Julegodter, juleslik, konfekt, æbleskiver og chokolade, ja fristelserne er enorme netop i denne måned.

Hvad gør du? siger nej eller giver efter for fristelserne ?

Jeg siger ja, til det meste, men forsøger nu også at begrænse indtaget, så det ikke tager overhånd.

Men hvorfor egentlig? kunne jeg ikke bare være lige glad, jeg træner jo alligevel de overflødige kilo væk igen…. og jo det kunne jeg. Men det er nu ganske bevidst,  ikke at slippe kontrollen helt, det ville blive svært at styre, og resultat vil ikke blive kønt. Derudover vil det tage noget længere til og være utrolig hårdt for kroppen, hvis jeg pludselig tog en masse kilo på.

1. december hygge på kontoret med gode kollegaer

1. december hygge på kontoret med gode kollegaer

Kvalitet frem for mængde

Det er alligevel ikke mængden der gør det, men kvaliteten. Jeg vil langt hellere have et godt stykke chokolade, en virkelig god pebernød, et rigtig godt glas gløgg – en god smagsoplevelse frem for mængde og knap så smagsfyldt. Det er nemlig sjældent kalorierne værd.

Der er selvfølgelig også en hvis social faktor i at deltage sammen med kollegaerne, når der bydes på hjemmebag eller når successerne skal fejres – og der skal man selvfølgelig tillade sig selv at være med til.

Mindre træning – mindre forbrænding

Træningsmængden er på denne tid af året reduceret. Der bliver ikke forbrændt ligeså mange kalorier, vi opholder os i højere grad indendøre og dagene er korte og mørke. Det kan derfor godt betale sig at overveje sit kalorieindtag i løbet af dagen. Typisk spiser vi mere så snart det bliver koldt og mørkt, og ofte af lidt tungere vintermad og søde sager.

Når indtaget af kalorier er højere end hvad der forbrændes = vil du tage på.                 Indtager du mindre end du forbrænder = vil du tabe dig

Så enkelt kan det faktisk siges – men knap så enkelt er det at praktisere.

Vil du holde form og figur?

Skal form og figur holdes gennem december, men samtidig være plads til julemiddage, gløgg og julegodter – tag disse 5 gode råd med i lommen:

  1. Lad 80 % af dagens måltider være sunde, fedtfattige og minimalistiske
  2. Minimer indtag af kulhydrat i måltiderne, og lad dem være grove
  3. Lad de sidste 20 % være af god kvalitet. Vær selektiv og tag 1 frem for 5.
  4. Spis langsomt og nyd dit valg uanset hvor på sundhedsskalaen det er placeret
  5. Vær realistisk men overhold din aftale med dig selv.

Mon min form og figur overlever december ….hmm ….. det må komme an på en prøve, jeg tager i hvert fald rådene med ud i julen 🙂 

Og jo jeg synes da heller ikke det er en let opgave, jeg ønsker ikke at blive fanatisk eller leve efter en stram kostplan, men vælger at have den sunde fornuft med efter tanken småt men godt.

Glædelig jul 🙂

foto 2-2

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s