Energetix Magnet-terapi virker det?

I efteråret røg jeg ind i en omgang sygdom. Det kunne have været meget værre end det var,  men det var rigeligt til at min krop var påvirket. Jeg var træt uoplagt og skidt tilpas. Sådan var det de første uger, så blev jeg lidt frisk og så blev jeg monster forkølet.

Det var nu også ok, hvis det ikke var fordi tidspunktet var yderst ubelejligt. Kona og VM lå  lige for. Til at starte med kunne jeg holde hovedet koldt. Men da jeg så også blev forkølet  og havde forværring af min astma var tålmodigheden i den grad brugt op.

Energetix – magneter til hvad?

Måske det var skæbnen der ville det, måske bare en almindelig tilfældighed? Men jeg fik mulighed for at prøve Energetix Magnet-terapi efter jeg blev introduceret til Pernille Olsen.

Når blodet passerer under magneten, vil blodlegemerne blive positivt ladet, så de frastøder hinanden og ikke klumper sig sammen. Hermed øges blodgennemstrømningen i kroppen, der gør at ilttilførelsen bedres og blodpropper modvirkes.

Ved sygdom/smerte i kroppen er cellernes stofskifte og ilttilførelsen ofte reduceret, og vil med magnetbehandlingen sættes igang igen. Blodårerne udvides af den elektromagnetiske påvirkning og en øget cirkulation fører til et øget stofskifte og iltning i cellerne. Enzym og hormonproduktionen stabiliseres i en grad at affaldsstoffer lettere udskilles. Magnetfeltterapien siges endvidere at have en positiv indflydelse på det autonome nervesystem der stabiliserer de indre organers funktioner, og immunforsvaret fungerer i en sådan grad at sygdom og smerter reduceres.

(Læs mere her: http://pernilleo.dk/Ny_mappe/Minikatalog.pdf)

Magneterne siges at kunne lindre: Astma/bronkitis, Allergi, Diabetes 2, Dårligt blodomløb, Fibromyalgi, hyper/hypotension, fordøjelsesbesvær, følelsesløshed, Gigtsmerter, hjerte/karsygdomme, hudproblemer, køresyge/søsyge, ledsmerter, menstruationssmerter, Migræne og almindelig hovedpine, nervøsitet og stress, skulderømhed, overanstrengelse i muskler, overgangsalder, piskesmæld, Psoriasis, Rygsmerter, Seneskedehindebetændelse, smerter, stive skuldre, træthed og uro. 

Flere problematikker jeg ofte hører mange være generet af, og enkelte kan jeg relatere mig til. Så på trods af manglende klinisk evidens (noget jeg til hverdag arbejder med), vil der jo ikke ske noget ved at prøve en magnet. Kunne den mon virke på min luftvejsinfektion? og gøre mig klar til træning igen?

Noget satte den gang i…

Svært at sige præcist hvad eller hvordan, men magneten forstyrrede min krop på en eller anden måde. Jeg mærkede det efterfølgende døgn, hvordan jeg blev voldsom træt, fik en opblussen af mine symptomer og fik ømme muskler samt en smag af jern i munden. Udrensning, siges det, masser af vand og søvn, så det var jo en opskrift der var til at tage og føle på.

Det lettede faktisk. Min forkølelse og hoste var aftagende, og jeg følte mig mere frisk og fik mit gode energi niveau tilbage igen. Virkelig needed…

MEN… hvis jeg også lige skal være djævlens advokat her. Så er det alligevel vanskeligt præcist at sige om det var magneten der gjorde arbejdet, eller det faktum at sygdommen var på tilbagetog og jeg nu rent faktisk gav kroppen ro og sov det sidste væk. Det svar kommer aldrig til syne. Men måske det heller ikke er så relevant, for faktum er at jeg blev frisk, jeg blev klar til at træne igen, og der var bestemt ikke forværring.

Kan jeg så anbefale Energetix…?

Ja, det kan jeg faktisk godt, med det i mente at man må være bevidst om hvor mange andre faktorer der også spiller ind og har indflydelse på ens symptomer og hvordan man ellers går og har det.

Jeg tror på at magneten var med til at fremskynde ophelingen af den daværende sygdom så jeg hurtig blev træningsklar igen.  Men jeg tror ikke at magneten kan helbrede mig for den Astma jeg har levet med siden jeg var barn og som ikke er allergisk betinget. Jeg tror heller ikke magneten kan hjælpe på overanstrengelse i muskler, når der i de tunge perioder trænes hårdere end kroppen kan nå fuldt at restituere. Men jeg tror på at magneterne kan sætte fut i nogle af kroppens egne processer, forstyrre kroppen og udskille affaldsstoffer. Så lider du af ovenstående symptomer og har mod på at afprøve en ny behandlingsform, så skulle du næsten tage at prøve dem af. Besøg www.pernilleo.dk, og få mere information.

Blot fordi der (endnu) ikke er lavet det store forskning på området, er det jo ikke ensbetydende med at det ikke kan have en virkning, og måske en ganske fin en af slagsen. Der vil alligevel altid være så mange andre faktorer på spil, og mærker du en virkning er den vel i virkeligheden også mere værd end et forskningsstudie.

magneethart-150x150 energetix sportsarmbånd

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s