Ironman er i byen…. YEAH!

Det er Ironman København – 3 dage- det bliver helt vildt fedt og jeg glæder mig 🙂

Jeg Nr. 413 stiller ikke til start i år – det gode resultat i Frankfurt og med billetten til Hawaii i hus, ville det være tosset også at race i København. Skadesrisikoen for stor, og i stedet holdes en god træningsrytme og forberedelser mod VM, der finder sted 11. oktober på Hawaii. Men hold op lysten er virkelig stor til at være deltager på søndag.

Live-spotter på søndag

Jeg er, i et lidt andet format, og som Live-spotter for Ironman rundt på ruten. Det vil sige at når der svømmes følger jeg Age group pigerne på land, når de cykler sidder jeg bag på en motorcykel og når de i fineste stil løber, cykler jeg med dem. Det bliver  simpelthen en fest, jeg glæder mig super meget. Jeg glæder mig til at følge atleterne, tilskuerne, og opleve stemningen og det fest der med garanti bliver.

København 2013 var min første ironman

I disse dage kommer jeg helt naturligt til at mindes dagene inden racet sidste år. Det var min første ironman. Tri-verdenen var ganske ny for mig, 5 måneders træning også ironman – pyha jeg var godt nok nervøs.

Særligt for svømningen som jo egentlig burde være min stærke side, men jeg var stadig ikke helt pjattet med open water og slet ikke massestarter. Forventningerne efter min sejr på den halve distance i Århus (i juni ’13), var store, det kunne mærkes. På en måde fedt, på en måde lidt angstprovokerende. Flere snakkede om det der Hawaii, om slots og om kvalifikation og om at jeg skulle tage stilling til om jeg ville. Forstod i virkeligheden ikke meget af det. 

orig-IMCB0082 (2) iphone 5 1. september 2013 014

Det var nogle gode dage, vi havde et fantastisk sammenhold os fra Fitness DK, der sammen havde trænet henimod den store dag. Et utal af træningstimer skulle nu for alvor udleves til selve stævnet. Det var sjovt, vi var spændte, nervøse og ville egentlig også bare gerne have det overstået. Det var super inspirerende at snakke med andre der havde lavet den før. Alle sagde husk at nyde det – lidt svært at forestille sig hvordan man kan nyde det. Men nu forstår jeg for alvor hvad der blev ment.

For den første Ironman er noget ganske ganske særligt, som rookie (ja det kalder man det når det er første år), det er ganske særligt, og det skal bestemt nydes. 

Virkelig fint resultat – under 10 timer

Jeg havde som sådan ikke sat mig et tidsmål på forhånd, det kunne jeg overhovedet ikke overskue. Men andre klarede det ganske fint for mig 🙂

Svømningen var ok. På cyklen overhalede jeg hurtigt nogle piger, men jeg havde ingen fornemmelse af hvor jeg lå i feltet. Senere kom en en masse hurtige herrer og overhalede mig, prøvede at hægte mig lidt på, men nej de var for stærke. Lavede et flot lille kluntede styrt i T2 – my pride 😉

orig-IMCT0146orig-IMCN0155 (2)

Løberuten var ganske tom da jeg kom ud på den. Jeg fik af vide at jeg havde et forspring på 19 minutter til nr. 2 i min age group – wow det var alligevel vildt. Men jeg havde ikke løbet marathon før så var temmelig nervøs for den del. Holdte mig til planen og pacen 5.15.

Det gik så fint, havde et godt flow, kroppen var god, humøret højt – og nu forstod jeg for alvor hvad det betød at jeg skulle nyde det. For hold nu op en fest var gennem de københavnske gader, jeg blev båret igennem. Familie, venner, træningskammerater og en masse andre glade mennesker der i regn stod og heppede. Sikke et sug i maven – det var en ganske fantastisk oplevelse. 

cecilie løb2013-08-18 14.57.38 (2)

Jeg lå stadig nummer 1, men det vigtigste for mig var nu stadig oplevelsen i det at gennemføre en fucking ironman – wow.

Man må sætte sine ambitioner efter sine forberedelser og de havde været temmelig rodet og kun med 5 måneders træning, er det måske lige lovligt vildt at tro man kan vinde. Det skete heller ikke helt, for 5 km inden mål kom Den absolut sejeste Signe Nyby stormende forbi mig, er du crazy hun var godt løbende.

Det havde jeg absolut ikke i sinde at hamle op med. Jeg ville nyde det sidste af turen, huske alle indtryk og afslutning på en helt igennem fantastisk dag. Jeg var SÅ stolt og tiden var absolut ikke værd at bekymre sig om, det var først i mål Rasmus Henning der gav mig medaljen og kunne fortælle at jeg var under 10 timer, og det kunne jeg jo godt regne ud var et ganske hæderligt resultat af en rookie som mig 🙂

Så 9.57.33 blev tiden 54 sekunder efter lyn hurtige SIgne Nyby, nr. to til Danmarks mesterskabet og nr. 13 overall. Oplevelsen er en kæmpe sejr i sig selv, men resultatet taler også for sig selv 🙂

En dag, et race og en oplevelse som jeg aldrig glemmer… 🙂

orig-IMCD0557 (2)

Cecilie Mathorne – You are an Ironman………….. oh my GOD its crazy 🙂

cert20x30-IMCD0558cecilie kvalifikation

 

Dagen efter var jeg så heldig at få en billet til Hawaii oven i hatten – det var vildt og så tog det fart derfra.

2013 var et vildt år – og det er 2014 indtil videre også 🙂

HELD OG LYKKE TIL ALLE – NYD DET BIG TIME. DAGEN ER DIN TAG DEN I HÅNDEN! VI SES PÅ SØNDAG

og til alle andre kom ind og hep, det betyder virkelig meget og det er også sjovt at være tilskuer. Måske du selv får lyst til at prøve en triatlon 🙂 

Følg med på ironman app’en, følg med på #kmdironmancopenhagen og Ironman København

Om ceciliemathornetriathlete

Jeg kan ingenting med en bold eller klare koordinationen på et zumba-hold. Derimod er jeg ret god til at svømme, cykle og løbe - særligt når de tre ting kombineres til en Ironman. Jeg begyndte på tri i april 2013, og det tog hurtig fart og flere sejre er siden hævet i land. Denne sommer blev jeg Europamester for kvindelige age groupers og deltager for 2. år i træk ved VM på Hawaii den 11. oktober 2014 :-) De første svømmetag er taget i Herfølge svømmehal men er senere skiftet ud med Øresund og Bellahøj badet. Jeg stiller op i age group 25-29 og nyder godt af den et helt år endnu ;-)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s